pompe de căldură OCHSNER

Domenii de aplicare

Încălzirea şi climatizarea spaţiilor

Pompa de caldura OCHSNER este cel mai modern furnizor de caldura astazi si in viitorul apropiat. Pompa de caldura va incalzeste confortabil caminul in cele mai reci zile ale iernii.

Optand pentru o pompa de caldura cu climatizare OCHSNER, aveti posibilitatea de a va si climatiza / raci activ cladirea atunci cand conditiile de temperatura o cer.

Pompa de caldura – asa cum deja numele indica – asigura incalzirea. Cu ciclul frigorific inversat, sistemul asigura o racoare proaspata, transportand caldura din cladire inapoi in mediul inconjurator. Spre deosebire de sistemele deja cunoscute pentru climatizare, care lucreaza cu aer rece, pompa de caldura realizeaza racirea fara nici o instalatie suplimentara, total silentios si fara curenti de aer, prin intermediul apei din sistemul de distributie existent, folosit si la incalzire.

Instalare noua sau redotare

Pompa de caldura se poate monta la o cladire noua, la o cladire existenta, o constructie veche sau chiar la o cladire istorica, exista o solutie pentru fiecare obiectiv in parte. Pompele de cadlura OCHSNER din seria ‘plus’ pot lucra cu orice sistem de distributie:

Apă caldă menajeră

Pentru prepararea apei calde menajere OCHSNER ofera doua posibilitati. Se poate opta pentru o pompa de caldura conceputa special in acest scop. Este vorba despre aparate multifunctionale autonome care ofera suplimentar inca doua functii, anume de ventilare/racire si deumidificare. Cheltuielile extrem de reduse cu care functioneaza aceasta pompa de caldura, la o temperatura de pana la 65°C, maresc placerea de a face baie, de a savura zilnic binefacerile apei calde.

Alternativ, puteti decide prepararea apei calde menajere cu pompa de caldura pentru incalzirea casei, care va prelua in acest caz si functia de incalzire a apei menajere.

În orice fel de construcţii

De la case unifamiliale, cladiri cu mai multe etaje si intregi cartiere, la obiective mari, blocuri, cladiri cu birouri, institutii publice, sali de sport, institutii de cultura si pana la hale de productie si de depozitare, sere, ferme, amenajari infrastructura, etc. – OCHSNER oferta o paleta vasta de echipamente pentru toate tipurile de constructii.

Avand in vedere existenta unei multitudini de diverse tipuri constructive cu sau fara izolatie termica speciala – de la case pasive / case eficiente energetic, la constructii realizate in ultimii zeci de ani si pana la cetati vechi – este imperios necesar ca pompa de caldura sa fie dimensionata individual, pentru fiecare cladire in parte. OCHSNER ofera pentru toate tipurile de cladire tehnologia conforma si echipamentul cel mai potrivit.

O izolatie termica bine realizata este recomandata la orice tip de cladire pentru ca necesarul de caldura sa fie cat mai mic. Astfel va putea fi redus consumul de energie primara si va fi protejat mediul inconjurator.

Recuperare de căldura

Aplicatie speciala – pompele de caldura de puteri mari pot fi folosite pentru recuperare de caldura din procese tehnologice. In aceasta situatie se ating economii substantiale la costurile de exploatare.