Pompe de căldură OCHSNER

Pompe de căldură încălzire-răcire

Pompe de căldură

Economie la energia primara, cheltuieli de exploatarea minime, solutie vizionara care protejeaza mediul inconjurator, confort maxim sunt calitatile esentiale prin care se caracterizeaza o pompa de caldura dimensionata si montata corespunzator. Pentru incalzire, racire si preparare apa calda menajera pompele de caldura OCHSNER va ofera avantaje considerabile. Si sistemul este cat se poate de simplu: Pompa de caldura foloseste caldura din mediul inconjurator captand-o din surse naturale: sol, apa, aer in care se afla acumulata. Această energie din mediul inconjurator este in cea mai mare parte energie solara, dar totodata caldura din adancimea scoartei terestre. Aceste energii regenerabile sunt aduse prin intermediul unei tehnologii mature de la un nivel scazut la un nivel mai inalt de temperatura in asa fel incat sa poata fi folosite pentru incalzirea spatiilor.
Aflati in continuare mai multe despre modul in care functioneaza o pompa de caldura, modul in care sunt folosite diferitele surse de caldura si detalii despre avantajele unei pompe de caldura OCHSNER fata de un sistem conventional de incalzire.

Energii regenerabile

Pompele de caldura folosesc caldura mediului inconjurator acumulata in apa, sol sau aer. Aceasta caldura nu este altceva decat energia solara absorbita de aceste medii, respectiv caldura existenta in scoarta terestra. Acesta este motivul pentru care energia din mediul inconjurator este energie regenerabila si sta in cantitati nelimitate la dispozitie. Fata de sursele de energie fosile, cele alterntive au avantajul capacitatii permanentei regenerari.

Citeşte mai mult

 

Surse de căldură

Modul de functionare a unei pompe de caldura se bazeaza pe principiul captarii de energie termica regenerabila din mediul inconjurator, din mediile aer, apa freatica si sol, pentru a fi cedata circuitului de incalzire din interiorul unei cladiri.

Citeşte mai mult

 

Domenii de aplicare

Pompa de caldura OCHSNER este cel mai modern furnizor de caldura astazi si in viitorul apropiat. Pompa de caldura va incalzeste confortabil caminul in cele mai reci zile ale iernii.

Citeşte mai mult

 

Mod de funcţionare

Pompa de caldura transforma caldura cu temperatura joasa in caldura cu temperatura mai inalta - chiar si iarna la temperaturi cu mult sub 0°C. Acest fenomen are loc intr-un circuit inchis prin transformarea continua a starii de agregare a unui agent frigorific (vaporizare, comprimare, lichefiere si expansiune). Dupa acelasi principiu extrage frigiderul caldura din interior si o transfera in afara acestuia.

Citeşte mai mult

 

Proiectarea sursei de căldură

Pompele de caldura pot folosi diferite surse de caldura pentru a prelua caldura din mediul inconjurator si a o ridica la o temperatura mai inalta pentru incalzire sau pentru prepararea apei calde menajere.

Citeşte mai mult