Energii regenerabile

Pompe de căldură

Pompele de caldura folosesc caldura mediului inconjurator acumulata in apa, sol sau aer. Aceasta caldura nu este altceva decat energia solara absorbita de aceste medii, respectiv caldura existenta in scoarta terestra. Acesta este motivul pentru care energia din mediul inconjurator este energie regenerabila si sta in cantitati nelimitate la dispozitie. Fata de sursele de energie fosile, cele alterntive au avantajul capacitatii permanentei regenerari. Pe langa aceasta, energia din mediul inconjurator se prezinta sub forma unei furnizari decentralizate de energie termica, care sta oricand la dispozitie si care poate fi folosita fara sisteme de alimentare pretentioase si fara incurajarea monostructurilor energetice.

Sursele de caldura, respectiv sistemele de incalzire cu pompe de caldura pot fi impartite in Geotermice (cu caldura din pamant) si Aerotermice (cu caldura din aer). Folosirea caldurii reziduale si cresterea eficientei energetice se regasesc indeosebi la aplicarea tehnicii pompelor de caldura in industrie si la incalzirea localitatilor. In aceste cazuri se utilizeaza pompe de caldura de mare capacitate, pompe de caldura industriale.

Avantajele clientului in folosirea caldurii mediului inconjurator

Regenerare
Caldura din mediul inconjurator si indeosebi Geotermia sunt cele mai eficiente si cele mai curate forme de energie regenerabila. Ele stau permanent la dispozie fara limitare in timp sau cantitate.

Confort la incalzire
Cu o pompa de caldura se elimina problema achizitionarii combustibulului. Pompa de caldura incalzeste si raceste complet automat si fara nici o revizie a partilor mecanice sau a arzatoarelor. Se elimina indepartarea cenusei, hornarul, testele de noxe, etc.

Climatizarea
In zilele noastre racirea spatiilor pe timp de vara a devenit practic indispensabila. Avand in vedere ca pompele de caldura OCHSNER ofera posibilitatea realizarii unei climatizari complete: incalzire si racire cu aceeasi instalatie, la comparatia cu un sistem conventional de incalzire, pompa de caldura prezinta inca si acest avantaj major.

Spatiu de pozare
Spre deosebire de sistemele de incalzire cu lemne, peleti sau biomasa, necesarul de spatiu pentru instalarea unei pompe de caldura este evident mai mic si fara pretentii, depozitul de combustibil este complet eliminat, spatiul aferent putand fi economisit la o cladire noua sau folosit pentru o alta destinatie la o cladire veche.

Infrastructura
In timp ce peletii, lemnele sau biomasa trebuie transportate de la furnizor la client, caldura din mediul inconjurator sta oricand si in orice cantitate la dispozitie in fata usii clientului.

Sanatate
Pompa de caldura lucreaza la obiectiv absolut fara nici un fel de emisii. Atmosfera nu este infestata de fum, gaze, funingine, diferite noxe sau de monoxidul de carbon care rezulta dintr-o ardere incompleta.