Panouri Solare

Termice - apă caldă menajeră şi aport la încălzire

Energia solara este inepuizabila! Panouri solare EmkaSOL Energia solară care ajunge în doar 20 de minute pe suprafaţa Terrei este egală cu energia pe care o foloseşte omenirea într-un an întreg! Folosiţi şi dvs. acest potenţial cu o instalaţie solară pentru prepararea apei calde menajere şi sprijinirea sistemului de încălzire.


Din ce cauză este raţională folosirea energiei solare gratuite? Pe lângă o mai mică dependenţă de energia fosilă, gaz metan, motorină şi de furnizorii acestora, valoarea clădirilor va creşte concomitent cu protecţia activă a mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă.

Imaginea alaturată prezintă schematic o instalaţie de încălzire lucrând în cooperare cu panouri solare. Panourile colectoare cu montaj pe acoperiş se cuplează la instalaţia pentru preparare apă caldă menajeră/încălzire existentă. Energia solară va fi înmagazinată într-un vas de acumulare/tampon , la care este racordat şi sistemul de încălzire cu pompă de căldură sau cu un sistem convenţional. Dacă folosim panourile solare şi ca aport la încălzire, agentul termnic necesar încălzirii se recirculă prin vasul tampon.

Sistemele inteligente de automatizare fac ca întreaga instalaţie să funcţioneze eficient energetic, ecologic şi cu un confort ridicat. Cuplarea sistemului alternativ de încălzire se realizează automat, atunci când condiţiile atmosferice nu asigură energia necesară prin panourile solare.

Pachet complet cu kit

2 panouri solare si accesorii pentru prepararea apei menajere + boiler cu dubla serpentina 200 litri

Pachete complete solare termice emkaSOL

Pentru aport la prepararea apei calde menajere şi încălzire

Panouri solare termice ultraperformante - Pachete solare cu cate 2 - 7 panouri solare Tabel cu gradul de performanta in % conform testelor Institutului pentru Termodinamica si Termotehnica a Universitatii Stuttgart, Germania (Institut für Thermodynamik und Wärmetechnik - ITW - der Universität Stuttgart).

Cuprind:

Exemplu

Pentru o familie de cca. 4 persoane care locuieste intr-o casa bine izolata termic de pana la 250 m² cu incalzire in pardoseala putem folosi: